Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Βαρομετρικό Χαμηλό 3/2/2011

..το οποίο δημιουργήθηκε και οργανώθηκε στα πολύ ανοιχτά της ΝΔ Ελλάδας επηρέασε την κεντρική και νότια χώρα με επίκεντρο κατά την ΑΒΑ πορεία του την Αττική.


Κύρια χαρακτηριστικά οι βροχές στα πεδινά οι οποίες ήταν συνεχόμενες με αργή αλλά σταθερώς αυξανόμενης έντασης  ,οι ενίσχυση των Βορείων ανέμων και οι πυκνές χιονοπτώσεις αρχικά στις κορυφές της Πάρνηθας αλλά και δυτικότερα και στην συνέχεια σε χαμηλότερα υψόμετρα της Δυτ. Αττικής αλλά και στην Πεντέλη.
Οι μεγαλειώδης σύγκρουση θερμών αερίων μαζών  με ψυχρότερες, ακριβώς από πάνω μας ήταν η συνταγή μιας κακοκαιρίας που είχε καιρό να δημιουργηθεί κατά αυτόν τον τρόπο ,με αποτέλεσμα μεγάλα ύψη βροχής πάνω από 100χιλ στα ΒΑ και λιγότερο στα δυτικά και νότια.
Οι αναφορές μιλάνε για πάνω από 1 μέτρο χιόνι στην κορυφή της Πάρνηθας ενώ τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν ήταν αρκετά μιας και από τον αέρα έπεσαν πολλά δέντρα κυρίως στα νότια προάστια και οι κλήσεις στην πυροσβεστική ήταν αρκετές.
Ρεκόρ και στον σταθμό του Νέου Ηρακλείου με 78.7χιλ από την αρχή λειτουργίας του .
Το 24ωρο γράφημα βροχής με την κύρια ένταση βροχής μεταξύ 14:00 και 18:00.



Η θερμοκρασία κυμάνθηκε όλο το 24ωρο με το πάρα πολύ μικρό εύρος των 1.4C!!


Ο άνεμος δυνατός με εντυπωσιακές ριπές κάνοντας την βροχή μανιασμένη .
Κοινώς βροχοθύελλα.




Στιγμές κατά την διάρκεια των φαινομένων.....


Η Πάρνηθα χαμένη στις χιονοκουρτίνες..


Η επόμενη μέρα 4 του μήνα ξεκίνησε με ακόμα πιο χειμωνιάτικη διάθεση ,βαρύ ουρανό ψιλόβροχο κατά περιόδους κυρίως στα βόρεια ενώ οι χιονοπτώσεις συνεχίζονταν ακόμα στα ορεινά.Πανέμορφοι σχηματισμοί νεφών πάνω από τα κεφάλια μας.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου