Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΕΝ ΟΨΕΙ

Ενδιαφέρον δείχνει να αποκτά ο καιρός στην ΝΑ Ευρώπη ,συμπεριλαμβανόμενης και της Ελλάδας.
Η διάταξη των συστημάτων παίρνει  τέτοια μορφή έτσι ώστε ψυχρές αέριες μάζες να μπορούν να βρουν δίοδο προς την Μεσόγειο όπου θα δημιουργούνται διαδοχικά μέτωπα κακοκαιρίας δίνοντας πλούσιες βροχές στα πεδινά και άφθονες χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές.
Η θερμοκρασία πέφτει σε άκρως χειμωνιάτικα επίπεδα και παραμένει εκεί.
Αρχής γενομένης από την Τρίτη και από τα βόρεια ,αφού το χαμηλό από την Ιταλία που έδωσε τις βροχές το Σ/Κ και θα δώσει και την Δευτέρα περάσει ανατολικότερα, οι ψυχρές αέριες μάζες που καραδοκούν στα βόρεια Βαλκάνια βρίσκουν δρόμο και ρίχνουν την θερμοκρασία κατακόρυφα ενώ δεν θα λείψουν και οι παροδικές χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας.
Την Τετάρτη το κρύο θα είναι έντονο σε όλη την χώρα και ιδιαίτερα στα κεντροβόρεια όπου και θα σημειωθεί παγετός ,θερμοκρασίες κάτω του μηδενός,κυρίως τις νυχτερινές και πρωινές ώρες.
Την Πέμπτη και ενώ ο καιρός θα είναι σχετικά βελτιωμένος με μικρή υποχώρηση του κρύου κυρίως στα νότια ,στις ακτές της Τυνησίας χαμηλό ενισχύεται και παίρνει ροή ΒΑ το οποίο από τις βραδυνές ώρες θα αρχίζει να επηρεάζει τα ΝΔ της χώρας.
Έτσι την Παρασκευή βροχές ΈΝΤΟΝΕΣ αναμένονται στην κεντρική και νότια χώρα κυρίως ενώ πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πρόσκαιρη άνοδο .
Το Σάββατο με το πέρασμα του χαμηλού ανατολικότερα ενισχύονται οι βόρειοι άνεμοι και η θερμοκρασία σημειώνει εκ νέου πτώση .
Βροχές και χιόνια σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ανατολικής κυρίως χώρας.
Από την Κυριακή νέα διαταραχή θα δίνει έντονες βροχές στα κεντρικά και νότια κυρίως και χιόνια στα ορεινά και γενικά ο καιρός θα συνεχιστεί στο ίδιο μοτίβο και την επόμενη εβδομάδα.
Παράλληλα το ψύχος στην ΒΑ Ευρώπη δείχνει να κατεβαίνει νοτιότερα και να επηρεάζει τα Βαλκάνια  μιας και η διάταξη θα παραμείνει ευνοϊκή  με τις αρχές Φλεβάρη να δίνουν υποψηφιότητα για γενικευμένες χιονοπτώσεις στον Ελλαδικό χώρο.
Οι χειμωνιάτικες συνθήκες δείχνουν να κρατούν μέχρι και το πρώτο μισό του επόμενου μήνα αφού τα συστατικά θα υπάρχουν και θα ευνοούν την χώρα μας να ζήσει επιτέλους τον χειμώνα.
Οι προγνώσεις για την Αττική θα ανανεώνται ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου