Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019

Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες-Σημαντικη επιδείνωση απο την Τρίτη 5/2

Υψηλές θερμοκρασίες παρατηρούνται όπως αναμενόταν σήμερα Κυριακή 3/2 στο σύνολο της χώρας.
Ενδεικτικά 21c με 23c στην δυτική Πελοπόννησο 17c με 18c στην Αττική ίδιες θερμοκρασίες στην Θράκη ενώ και στην δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία κυμαίνεται απο 12c εως 14c.

Αιτία το νότιο ρεύμα που επικρατεί που μεταφέρει θερμότερες μάζες αέρα και ποσότητα σκόνης από την Αφρική.Κατά τα άλλα υψηλή υγρασία και τοπικά περιορισμένη ορατότητα με παροδικές νεφώσεις συνθέτουν το καιρικό σκηνικό για σήμερα Κυριακή.

Άποψη της Αθήνας αυτήν την ώρα



Την Δευτέρα 4/2 παρόμοιες καιρικές με μικρή πιθανότητα για ασθενείς λασποβροχές κατά περιόδους υγρασία και υψηλές θερμοκρασίες.

Από την Τρίτη 5/2 βαρομετρικό χαμηλό στο κόλπο της Σύρτης το οποίο θα κινηθεί αργά ανατολικά σχεδόν παράλληλα με τις ακτές της Αφρικής θα δημιουργήσει ισχυρό μέτωπο (ψυχρό) το οποίο αρχικά θα επηρεάσει την κεντρική και νότια χώρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες (από το μεσημέρι της Τρίτης).Ο ψυχρός αέρας θα εκτοπίζει τον θερμότερο φτιάχνοντας με ζώνη βροχοπτώσεων(ισχυρών)  κινούμενη από Ν προς Β.






Στην Αττική από το μεσημέρι της Τρίτης ο καιρός επιδεινώνεται σημαντικά με βροχές που γρήγορα θα ΕΝΤΑΘΟΥΝ θα σημειωθούν και καταιγίδες .Από νωρίς το βράδυ μέχρι και τις προμεσημβρινές ώρες της Τετάρτης τα φαινόμενα αναμένεται να έχουν συνεχή και έντονο χαρακτήρα.Στην συνέχεια της μέρας οι βροχές θα είναι πιο ήπιες αλλά δεν σταματούν.Παράλληλα η θερμοκρασία θα σημειώνει πτώση.Οι άνεμοι δεν φαίνονται ιδιαίτερα ενισχυμένοι.



Bροχερή κατά διαστήματα και πιο κρύα αναμένεται η Πέμπτη .







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου